Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au înființat o nouă unitate a Departamentului de Justiție care va viza oligarhii ruși și bunurile acestora

arcpublishing.com
sua-justice

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat miercuri că înființează o unitate specială pentru a ajuta la aplicarea sancțiunilor împotriva oficialilor guvernamentali și oligarhilor ruși, vizând iahturi, avioane, proprietăți imobiliare și alte bunuri ale acestora, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Noul grup operativ, denumit KleptoCapture, face parte din efortul Statelor Unite, al Uniunii Europene și al altor aliați de a pedepsi Rusia și Belarus pentru invazia rusă în curs de desfășurare în Ucraina, folosind restricții la export și alte sancțiuni financiare.

Procurorul general Merrick Garland a declarat că noul grup operativ va include procurori, agenți federali și experți în spălare de bani, aplicarea legislației fiscale și investigații privind securitatea națională de la FBI, IRS, US Marshals Service și US Postal Inspection Service.

"Nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă în eforturile noastre de a investiga, aresta și urmări în justiție pe cei ale căror acte criminale permit guvernului rus să continue acest război nedrept. Permiteți-mi să fiu clar: dacă încălcați legile noastre, vă vom trage la răspundere", a declarat Garland într-un comunicat.

Președintele american Joe Biden, în discursul său de marți seară despre starea Uniunii, a subliniat acest efort: "Pentru oligarhii ruși și liderii corupți care au tras miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent: Gata!".

"Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a le găsi și a le confisca iahturile, apartamentele de lux și avioanele private", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.