Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au instituit sancțiuni împotriva a trei înalți responsabili nord-coreeni, pentru încălcări grave şi persistente ale drepturilor omului

SUA au anunţat luni instituirea de sancţiuni la adresa a trei înalţi responsabili nord-coreeni, printre care ministrul securităţii şi un responsabil care este uneori considerat drept numărul doi al regimului, "drept răspuns la încălcări grave şi persistente ale drepturilor omului", relatează AFP.

Este pentru prima dată când liderii regimului de la Phenian sunt atât de direct vizaţi de sancţiuni ale Washingtonului după summitul din iunie dintre Donald Trump şi Kim Jong Un. Este vorba despre critica cea mai virulentă a autorităţilor Coreei de Nord de la această întâlnire istorică, în contextul în care preşedintele american nu încetează să-şi clameze prietenia pentru liderul nord-coreean, relatează agerpres.ro.

Într-un comunicat, secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin, explică că au fost vizaţi "înalţii responsabili nord-coreeni care conduc departamentele care aplică în numele regimului o cenzură brutală şi comit încălcări ale drepturilor omului şi alte abuzuri pentru reprimarea şi controlul populaţiei".

"Aceste sancţiuni demonstrează susţinerea continuă a SUA pentru libertatea de expresie şi opoziţia lor faţă de cenzură şi încălcări ale drepturilor omului endemice", a adăugat el.

Ministrul securităţii publice Jong Kyong Thaek este astfel plasat pe lista neagră americană pentru rolul său în cenzură şi încălcări ale drepturilor omului.

Directorul departamentului de organizare din cadrul Partidului muncitorilor din Coreea de Nord, Choe Ryong Hae, este de asemenea vizat. El este văzut adesea drept " 'numărul doi' care exercită un control asupra partidului, al guvernului şi al armatei", subliniază Trezoreria americană, reamintind că acesta este şi vicepreşedintele Comitetului central al formaţiunii care domneşte fără rival asupra ţării.

În cele din urmă, sancţiunile îl vizează pe directorul departamentului de propagandă al partidului, Pak Kwang Ho.

Cei trei responsabili vor avea eventualele bunuri pe care le deţin în SUA îngheţate şi nu vor putea face afaceri cu americani, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.