Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au oferit un ajutor financiar de 30 de milioane de dolari Republicii Moldova. Maia Sandu: Ne va ajuta să trecem cu bine peste provocările iernii

strategeast.org
moldova sua

Statele Unite ale Americii au oferit un ajutor financiar de 30 de milioane de dolari Republicii Moldova. Ajutorul vine în contextul crizei energetice și altor dificultăți economice „cauzate de războiul neprovocat și nejustificat al Kremlinului” împotriva Ucrainei, se menționează într-o notă informativă a guvernului American.

În acest sens, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu mulțumiri pentru acest ajutor, conform deschide.md.

„În aceste timpuri dificile, Moldova are nevoie de ajutor și comunitatea internațională este solidară cu noi. Sunt recunoscătoare celor de la USAID și PowerUSAID pentru ajutorul de 30 mln de dolari, drept support pentru întărirea sectorului energetic al Republicii Moldova. Acesta ne va ajuta să trecem cu bine peste provocările iernii și să menținem stabilitatea economică a țării”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Anterior, reprezentanții Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională scriau că fondurile vor fi plătite Moldovei prin intermediul unui fond fiduciar al Băncii Mondiale. O parte din fonduri vor fi folosite pentru achizițiile anterioare de energie electrică.

USAID a precizat că, în timp ce Moldova începea să-și revină după o recentă „serie de șocuri grave”, inclusiv pandemia COVID-19 și o creștere de patru ori a prețurilor la gazele naturale, războiul din Ucraina a pus în pericol „redresarea economică pe termen scurt și perspectivele economice pe termen lung” ale țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.