Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au pulverizat PSD, Marcel Ciolacu răspunde că Parlamentul și-a făcut treaba

Camera Deputatilor
ciolacu zuckerman

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a acuzat vineri „prejudicii produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care afirmă că „i-au încurajat pe infractori”. Adrian Zuckerman a făcut un apel la conducerea Parlamentului pentru ca, împreună cu Guvernul, să adopte legislaţia necesară combaterii acestui flagel. Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că Parlamentul și-a făcut treaba, iar România are una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane.

Citește și: Surse: Tensiuni în Guvern între 'epidemiologi' și miniștri .

„Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.

Atenția deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor. Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!

Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislației. Deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială. Nu am văzut la actualul guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație.

Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înțeleagă că interesul comun este să oferim o șansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Și niciuna celor care fac trafic cu viețile altora!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.