Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au vrut să atace nuclear Afganistanul

razboi nuclear

Guvernul preşedintelui american George W. Bush a luat în calcul posibilitatea lansării unui atac nuclear împotriva Afganistanului după atentatele din 11 septembrie 2001 împotriva turnurilor gemene din New York şi a clădirii Pentagonului din Washington, scrie Der Spiegel.

"Documentele erau scrise", asigură Michael Steiner, care era la acea vreme consilier pe probleme de politică externă al cancelarului german de atunci, Gerhard Schroeder, răspunzând la întrebarea săptămânalului german dacă SUA au avut în vedere chiar şi folosirea armelor atomice.

Potrivit lui Steiner, care vorbeşte pentru prima dată de discuţiile secrete cu guvernul american, "ei chiar au studiat toate posibilităţile". Steiner adaugă că atât Schroeder, cât şi el erau preocupaţi după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 că guvernul american "va reacţiona într-un mod exagerat din cauza şocului", mai ales ţinând cont de faptul că întreaga administraţie a SUA "practic se baricadase".

Steiner a mai explicat că el s-a pronunţat împotriva atitudinii adoptate de Schroeder, de a manifesta "solidaritate fără limite" faţă de Statele Unite, pentru că fostul consilier a fost de părere că "un stat nu trebuie să semneze cecuri în alb". Steiner spune că a călătorit special la Hanovra pentru a-i împărtăşi îndoielile sale pe această temă cancelarului german, însă acesta nu şi-a schimbat părerea, spune Steiner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.