Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA avertizează asupra unui atac terorist iminent

Tunisia

Ambasada SUA în Tunisia a avertizat cetăţenii americani să evite duminică un cunoscut mall din capitala Tunis din cauza unei ameninţări privind un posibil atac militant în această locaţie, relatează Reuters. 

Tunisia se află în stare de urgenţă după un atac sinucigaş comis luna trecută într-un autobuz care transporta membri ai securităţii prezidenţiale, în plin centrul Tunisului, provocând moartea a 12 dintre ei.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic deja responsabilă pentru două atacuri majore în acest an. Primul dintre acestea s-a soldat cu 22 de morţi în martie la muzeul Bardo din Tunis, în timp ce al doilea, comis în iunie, în staţiunea Sousse, a provocat moartea a 38 de turişti, aminteşte Reuters. 

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, ambasada SUA i-a sfătuit pe cetăţenii americani să evite duminică Tunisia Mall, situat în zona Berges du Lac din capitală, deoarece informaţii primite indică posibilitatea unui atac terorist. 

Tunisia a devenit o ţintă pentru militanţi după ce a fost lăudată ca fiind un simbol al schimbărilor democratice în regiune după revoluţia din 2011 care a condus la înlăturarea preşedintelui Zine Abidine Ben Ali.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.