Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că zilele liderului Hamas sunt numărate. Israelul mărește recompensa pusă pe capul lui Yahya Sinwar

moneycontrol.com
Yahya Sinwar

Israelul ar fi pus "o recompensă pe capul comandanților Hamas", inclusiv pe cel supranumit Bin Laden al Gazei. Pe rețelele de socializare au circulat imagini cu un pliant care oferă 400.000 de dolari pentru informații despre liderul Hamas Yahya Sinwar și sume mai mici pentru informații despre alți oficiali Hamas.

O recompensă de 300.000 de dolari pentru informații despre fratele liderului, Muhammed Sinwar, comandantul brigăzii de sud a Hamas.

De asemenea, 200.000 de dolari pentru informații despre Rafa'a Salameh, care comandă batalionul Khan Younis, și 100.000 de dolari pentru Muhammad Deif, comandantul aripii militare a Hamas.

Pliantele, care promiteau confidențialitate, includeau un număr de telefon și un contact pe rețelele de socializare.

Deși autenticitatea pliantelor nu a fost încă confirmată, acest lucru vine în paralel cu o revigorare a represiunii împotriva liderului Hamas Yahya Sinwar.

Cu o săptămână în urmă, IDF a înconjurat casa lui Sinwar din Gaza, după ce mai mulți oficiali de încredere au dat asigurări că acesta se ascundea acolo.

Vestea despre posibila locație a lui Sinwar a venit de la șeful Statului Major al FDI, Tzahal, care a făcut aluzie la locul unde se află liderul la începutul săptămânii.

"Atacăm centrul de greutate (al Hamas). Suntem întrebați frecvent despre distrugerile din Gaza - Hamas este adresa. Sinwar este adresa", a declarat Halevi.

Cu toate acestea, locuința încercuită de FDI era doar una dintre multele pe care Sinwar le deține, iar locația exactă a acestuia rămâne necunoscută.

În ciuda acestui eșec, în timpul unei conferințe de presă de joi, 13 decembrie, un oficial de rang înalt din SUA a declarat că se poate spune cu siguranță că "zilele șefului Hamas sunt numărate".

Oficialul a continuat spunând că Sinwar are "sânge american pe mâini" și a adăugat că se va face dreptate - indiferent de cât timp va dura.

Mai mult de 30 de americani au fost uciși în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie și se crede că opt cetățeni americani sunt încă ținuți ostatici în Gaza.

Cu toate acestea, înaltul oficial american a mai spus că operațiunea terestră a Israelului în Gaza nu poate continua la nesfârșit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.