Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA bagă SPAIMA în România și aliații din NATO: 'Rusia poate INVADA imediat, în cazul unui atac terestru'

armata soldati razboi militari

Statele Unite pun presiune pe aliații săi europeni să consolideze mai multe batalioane ale Alianței Nord-Atlantice, pentru a ajuta la îmbunătățirea strategiei de descurajare a unor potențiale atacuri conduse de Rusia, relatează site-ul agenției Reuters.

Secretarul american al Justiției, Jim Mattis, va discuta mai multe despre acest plan marți, la Bruxelles, unde se vor reuni miniștrii Apărării ai statelor membre NATO, au informat patru oficiali americani și membri NATO, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură dură încasată eMag: Ce a decis instanţa – au fost RETRASE mai multe produse

Planul presupune achiziționarea a 30 de trupe terestre, 30 de avioane de luptă și 30 de nave maritime, pregătite să acțione rapid. Propunerea nu menționează numărul militarilor și nu oferă o dată limită a implementării cerințelor. Un batalion NATO poate varia între 600 și 1.000 de soldați.

"Avem un adversar (Rusia) care se poate deplasa rapid în țările baltice și Polonia, în cazul unui atac terestru. Nu ne permitem să ne mobilizăm în câteva luni", a declarat un diplomat NATO de rang înalt.

Citește și: Copos face o nouă mutare: În ce a investit milionarul

Un alt oficial american a declarat că inițiativa are rolul de a contrabalansa Rusia și de a se conforma Strategiei Naționale de Apărare a Pentagonului, publicată în anul 2018.

Relațiile între Rusia și Ucraina s-au agravat în urma anexării Crimeii în 2014 și susținerii separatiștilor pro-ruși în Ucraina de Est.

Citește și: S-a dat sentința în dosarul „Gala Bute”! Ce avere are singurul inculpat care a fost ACHITAT în speța în care Elena Udrea a primit 6 ani cu executare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.