Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA bat orice record: peste 50% din populația adultă este deja vaccinată

Financial Times
sua coronavirus pandemie

Peste jumătatea dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat marţi Casa Albă, cu aproximativ şase săptămâni înainte de termenul de 4 iulie stabilit de preşedintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%, transmite Reuters.

Atingerea nivelului de 50% a avut loc în timp ce autorităţile federale, statale şi locale continuă administrarea  vaccinurilor, combătând ezitările, temerile şi dezinformările, informează News.ro.

”Acum, când a mai rămas o săptămână din luna mai, jumătate din toţi adulţii din SUA sunt complet vaccinaţi”, a scris pe Twitter consilierul senior pentru Covid-19 al Casei Albe, Andy Slavitt.

Noile infecţii cu coronavirus la nivel naţional s-au înscris pe o pantă descendentă sustenabilă, pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate.

Numărul de noi infecţii din SUA a scăzut duminică la o medie a ultimelor şapte zile de 22.877, cel mai scăzut nivel din iunie şi la mai puţin de o zecime dintr-un nivel maxim post-vacanţă de peste 250.000,, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Persoanele cu vârste de cel puţin 12 ani pot primi acum vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech pntru Covid-19, în timp ce compania Moderna a anunţat marţi că vaccinul său este eficient şi la adolescenţi, deschizând posibilitatea ca un al doilea vaccin să fie aprobat de SUA pentru tineri în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.