Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Cei trei inculpaţi pledează nevinovat în legătură cu uciderea alergătorului de culoare, în cazul Arbery

Cei trei bărbaţi puşi sub acuzare în legătură cu uciderea unui alergător de culoare în februarie în statul american Georgia au pledat "nevinovat" vineri la tribunalul din comitatul Chatham, informează Reuters potrivit Agerpres.

Ahmaud Arbery, în vârstă de 25 de ani, a fost omorât în seara de 23 februarie la periferia oraşului Brunswick, cazul său devenind un reper al protestelor împotriva rasismului şi pentru justiţie socială din SUA.

Gregory McMichael, în vârstă de 64 de ani, fost poliţist, şi fiul său Travis, în vârstă de 34 de ani, sunt acuzaţi de omucidere şi atac deosebit de grav, iar vecinul lor William Bryan, de 50 de ani, care a filmat cele întâmplate, este acuzat la rândul său de omucidere şi tentativă de reţinere ilegală.

Potrivit poliţiei, Gregory McMichael l-a văzut pe Arbery făcând jogging în cartierul său şi i s-a părut că arată ca un suspect de jaf. Şi-a chemat fiul, şi-au luat armele şi au pornit cu maşina după alergător. Ulterior li s-a alăturat şi Bryan cu autoturismul său. Tot Bryan a filmat pe telefon momentul în care cei doi McMichael îl confruntă pe Arbery şi acesta din urmă este împuşcat cu o armă de foc.

Numele lui Arbery a fost scandat în timpul protestelor antirasiste din SUA alături de cel al lui George Floyd, tot un bărbat de culoare, care a murit asfixiat în timpul arestării sale la Minneapolis, pe 25 mai.

În cazul din Georgia, cei trei acuzaţi au fost inculpaţi şi reţinuţi abia după peste două luni de la moartea lui Arbery. Procurorii au început să examineze cazul doar după ce înregistrarea video cu crima a fost postată în social media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.