Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA condamnă uciderea celor 13 cetățeni turci în nordul Irakului

sua steag

SUA au condamnat duminică uciderea a 13 cetăţeni turci răpiţi în nordul Irakului, despre care oficialităţi turce afirmă că au fost executaţi de militanţi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii săi occidentali), transmit Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

Execuţiile au avut loc în timpul unei operaţiuni militare turce lansate pe 10 februarie împotriva PKK, potrivit Ministerului Apărării turc.

''SUA deplâng moartea unor cetăţeni turci în regiunea Kurdistan din Irak'', a declarat Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, într-un comunicat.

Dacă se confirmă informaţia că PKK este responsabilă pentru acest incident, ''condamnăm această acţiune în cei mai puternici termeni posibili'', a subliniat Price.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Execuţia celor 13 cetăţeni turci a avut loc într-o grotă din regiunea Gara, din nordului Irakului, potrivit ministrului turc al apărării Hulusi Akar.

Aydin Barus, guvernatorul provinciei Malatya (estul Turciei), unde au fost repatriate corpurile celor ucişi, a declarat că 10 dintre cele 13 victime au fost identificate. Este vorba, în mare parte, de militari şi poliţişti turci care fuseseră răpiţi de PKK în anii 2015 şi 2016. Douăsprezece victime fuseseră ucise cu câte un glonţ în cap, iar una împuşcată în piept.

PKK a recunoscut duminică moartea unui grup de prizonieri, dar a respins versiunea Ankarei, afirmând că prizonierii au decedat în loviturile aeriene efectuate de forţele turce.

Potrivit ministrului turc al apărării, 48 de membri ai PKK şi trei soldaţi turci au fost ucişi în nordul Irakului începând de miercuri.

Turcia efectuează constant atacuri în zonele muntoase din nordul Irakului contra poziţiilor PKK, organizaţie care din 1984 duce pe teritoriul turc o luptă de gherilă soldată cu peste 40.000 de morţi până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.