Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, confirmare ȘOC despre racheta lansată de Coreea de Nord chiar de ziua Americii

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat marţi că racheta lansată de Coreea de Nord era o "rachetă balistică intercontinentală" şi a denunţat "o nouă escaladare a ameninţării" nord-coreene, scrie AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a ameninţării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaţilor şi partenerilor noştri, a regiunii şi a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat.

Citește și: Coreea de Nord: SUA doreşte o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat şeful diplomaţiei de la Washington.

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson.

Citește și: Iran: Comandantul Gardienilor Revoluţiei consideră că Arabia Saudită este un `stat terorist`

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist şi ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord, anunță Agerpres.

În luna ianuarie, preşedintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce priveşte perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.