Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA consideră că Riadul ar trebui să facă mai mult în ancheta privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Arabia Saudită ar trebui să facă mai mult pentru ca responsabilii uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi să răspundă pentru faptele lor, a declarat Brian Hook, trimisul special american pentru Iran, abţinându-se totodată să arate cu degetul înspre prinţul moştenitor saudit, după ce o anchetă a ONU a făcut o legătură între el şi asasinat, relatează AFP potrivit  Agerpres.

Hook a fost audiat în Congres referitor la sprijinul Washingtonului faţă de Arabia Saudită, marele rival al Teheranului.

Secretarul de stat Mike Pompeo ''a indicat în mod clar că suntem hotărâţi să facem în aşa fel ca fiecare persoană responsabilă să dea socoteală'', a spus Hook. ''Procurorul saudit a făcut paşi importanţi pentru tragerea la răspundere după moartea tragică a lui Jamal Khashoggi, dar trebuie să facă mai mult'', a adăugat el.

Hook nu a răspuns în mod direct la o întrebare a reprezentantului democrat Ted Lieu, care a întrebat dacă Administraţia Trump împărtăşeşte avizul CIA potrivit căruia prinţul moştenitor saudit Mohamed Ben Salman a comandat asasinarea lui Khashoggi.

Raportorul special al ONU, Agnes Callamard, a cerut miercuri o anchetă internaţională privind responsabilitatea lui Ben Salman în asasinarea lui Khashoggi, anul trecut, în consulatul saudit din Istanbul. Dna Callamard a afirmat că deţine ''elemente ale unor dovezi credibile, care justifică o anchetă suplimentară privind responsabilitatea individuală a unor înalţi responsabili saudiţi, inclusiv cea a prinţului moştenitor''.

Mai mulţi aleşi americani au descris asasinatul drept o turnură în relaţiile cu Arabia Saudită, denunţând menţinerea de către Administraţia Trump a legăturilor sale strânse cu regatul bogat în petrol şi cu prinţul moştenitor.

Recent, Administraţia Trump a aprobat vânzări de arme în valoare de 8,1 miliarde de dolari către Arabia Saudită şi alţi aliaţi arabi, invocând ''ameninţarea'' iraniană pentru a scăpa de procesul necesar pentru a obţine ''undă verde'' din partea Congresului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.