Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Cuba, retrasă în curând de pe lista ţărilor teroriste

cuba

Departamentul de Stat de la Washington urmează să recomande în câteva zile retragerea Cubei de pe lista ţărilor acuzate că susţin terorismul, a anunţat marţi postul american de televiziune CNN, citat de Reuters. 

Preşedintele Barack Obama a ordonat ca prezenţa Cubei pe această listă să fie reexaminată, după lansarea, pe 17 decembrie, a procesului de normalizare între cele două ţări. 

Liderul de la Casa Albă va pleca mâine în Jamaica şi apoi în Panama, unde va participa la Summitul Americilor, ca şi omologul său de la Havana, Raul Castro. 

Prezenţa Cubei pe lista ţărilor care sprijină terorismul este unul din principalele puncte sensibile în negocierile deschise între cele două state pentru restabilirea relaţiilor diplomatice. 

Ben Rhodes, consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Barack Obama, a declarat marţi că se aşteaptă ca o decizie să fie luată în scurt timp, menţionând însă că nu are "niciun control asupra calendarului stabilit de Departamentul de Stat". 

Întrebată în legătură cu informaţiile difuzate de CNN, o sursă apropiată administraţiei de la Washington a declarat: "Nu am primit nicio recomandare din partea Departamentului de Stat. Reexaminarea continuă. Nu putem face niciun comentariu legat de sensul recomandării lor". 

După anunţul recomandării Departamentului de Stat, aceasta va fi supusă aprobării preşedintelui Barack Obama. Urmează apoi o perioadă de 45 de zile în timpul căreia chestiunea va fi examinată spre avizare de Congres, fără ca parlamentarii să se poată opune.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.