Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dau asigurări că nu urmăresc schimbarea regimului din Iran

Agerpres
iran petrol

Casa Albă a reafirmat luni că nu urmăreşte "o schimbare de regim" în Iran, apărându-şi totuşi sancţiunile şi politica sa de "presiune maximă" faţă de Teheran, relatează AFP preluată de Agerpres

"Cum am spus de mai multe ori, o schimbare de regim în Iran nu face parte din politica administraţiei", a declarat John Bolton, consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, în marja Adunării Naţionale a ONU de la New York.

"Am impus sancţiuni foarte stricte Iranului, altele vor urma. Ceea ce aşteptăm de la Iran sunt schimbări profunde în termeni de comportament", a adăugat Bolton, care acuză Iranul că destabilizează Orientul Mijlociu.

"Până când asta se întâmplă vom continua să exercităm ceea ce preşedintele a numit o presiune maximă", a conchis el.

La rândul său, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a subliniat că Trump va exprima o condamnare "puternică" a atitudinii Teheranului cu prilejul discursului său de la tribuna ONU prevăzut să aibă loc marţi dimineaţă.

Înainte de plecarea sa la New York, preşedintele american nu a exclus complet o eventuală întâlnire cu omologul său iranian Hassan Rohani în marja Adunării Generale.

"Vor să vorbească? Asta depinde de ei, nu de mine", a spus preşedintele american, care a anunţat în mai retragerea SUA din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi marile puteri mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.