Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dau speranțe Ucrainei: Nu credem că Putin are avantaj în război

X
razboi ucraina

SUA nu cred că liderul rus Vladimir Putin a câștigat avantajul în războiul împotriva Ucrainei pe fondul capturarii Avdiivka și eșecul Congresului de a adopta un pachet de ajutor la scară largă pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat în timpul unei conferințe de presă din 21 februarie că trebuie să ne uităm „la forma acestui conflict din ultimii doi ani, nu doar la doi ani”.

„Da, ați văzut Rusia făcând câștiguri pe câmpul de luptă”, a spus Miller. „Am văzut câștiguri în această săptămână – în weekendul trecut, deoarece Ucraina nu a fost capabilă să-și aprovizioneze trupele în mod corespunzător, în mare parte pentru că Congresul nu a luat măsurile pe care credem că ar trebui să continue să sprijine Ucraina în timp ce luptă pentru a-și apăra teritoriul. ."

Viitorul ajutorului militar al SUA pentru Ucraina a devenit o problemă deosebit de importantă în ultimele zile odată cu retragerea Ucrainei din orașul puternic lovit Avdiivka.

Cu două zile înainte de retragerea oficială a Ucrainei din oraș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că orașul riscă să cadă în mâinile Rusiei, invocând penuria critică de obuze de artilerie a Ucrainei drept un factor contributiv semnificativ.

Senatul a aprobat cererea de finanțare de 95 de miliarde de dolari, inclusiv asistență pentru Ucraina, Israel și Taiwan, la începutul acestei luni. Președintele Camerei Republicii, Mike Johnson, a refuzat până acum să o supună la vot în Cameră, declarând în schimb pauză până la sfârșitul lunii februarie.

O nouă rută maritimă

Miller a menționat că Ucraina a făcut progrese remarcabile pe câmpul de luptă, în special în regiunea Mării Negre, unde trupele au respins cu succes flota rusă și au stabilit o nouă rută de transport maritim.

„(Ucraina) a deschis un nou coridor de transport maritim care le-a permis să exporte nu doar grâu și cereale, ci și alte produse manufacturate prin Marea Neagră, lucru care nu a fost posibil în primele zile ale războiului, când Rusia blocase Ucraina. porturi”, a spus Miller, adăugând că „... vom continua să le sprijinim cât mai bine, dar avem nevoie de un partener în Congres care să ne ajute”.

Odată ce Congresul aprobă un proiect de lege de ajutor extern care alocă 60 de miliarde de dolari Kievului, Statele Unite pot iniția prompt livrarea de asistență pentru apărare Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, pe 20 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.