Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, demonstrație de FORȚĂ în Peninsula Coreeană. Americanii au lansat bombardierele strategice

www.almasdarnews.com
bombardiere

Bombardiere strategice americane B-1B Lancer şi avioane 'invizibile' F-22 Raptor au simulat miercuri exerciţii de bombardare asupra unor ţinte convenţionale de pe teritoriul Coreei de Sud, într-o demonstraţie a capacităţii şi hotărârii aliaţilor de a da o ripostă provocărilor Coreei de Nord, relatează Yonhap, conform agerpres.ro

Mai multe avioane F-35 stealth şi aparate F-16 americane, precum şi F-15K şi KF-16 ale Coreei de Sud au participat în poligonul Pilsung din provincia Gangwon, potrivit Comitetului Şefilor de Stat Major sud-coreean. 

Aceasta a fost parte a aplicaţiilor anuale Vigilant ACE, care au început luni pentru o perioadă de cinci zile.

Alina Mungiu Pippidi, acuzații explozive la adresa protestatarilor: De cine ar fi conduși aceștia! 'Acum ar trebui să fie la pușcărie'


Douăzeci şi patru de F-22 şi F-35 'invizibile' americane participă la aceste manevre, alături de mai mult de 200 de alte avioane de luptă din cele două ţări. 

Implicarea avioanelor de luptă de a cincea generaţie reprezintă însă o noutate pentru Vigilant ACE.

Ameninţare cu bătaia în Parlament! Deputatul 'mitralieră' către un deputat USR: 'Dacă vrei, discută cu mine în privat, tu şi toată gaşca voastră'


"Prin acest exerciţiu, forţele aeriene din Coreea de Sud şi SUA au demonstrat voinţa puternică a alianţei şi capacitatea de a răspunde la ameninţările nucleare şi balistice din partea Coreei de Nord", a indicat JCS. 

Cele două părţi şi-au consolidat pregătirea pentru desfăşurarea unei "forţe de reacţie rapidă" prin îmbunătăţirea interoperabilităţii şi a capacităţii de a efectua operaţiuni combinate pe timp de pace şi de război, a adăugat Comitetului Şefilor de Stat Major. 

Tensiunile se menţin la o cotă ridicată în Peninsula Coreeană din cauza continuării dezvoltării de către regimul de la Phenian a programelor sale balistic şi nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.