Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi, acuzații explozive la adresa protestatarilor: De cine ar fi conduși aceștia! 'Acum ar trebui să fie la pușcărie'

AlinaMungiuPippidi

Alina Mungiu-Pippidi a declarat, pentru B1 TV, că protestatarii din Piața Victoriei sunt bine intenționați, însă duc lipsă mare de informații. Politologul crede că, în loc să manifesteze împotriva legilor Justiției, acești oameni ar trebui să ceară mai mulți bani pentru Educație și Sănătate.

În plus, Pippidi a declarat că acești manifestanți ai luptei pentru Justiție au ajuns "toți ziariștii mercenari de la Roșia Montană”, care ar trebui ei înșiși să fie în pușcărie, nu să ceară trimiterea altora după gratii.

Citește și: Avertisment MARE în urma scandalului uriaș din Piața Victoriei: 'Presa internațională și marile cancelarii occidentale sunt cu ochii pe noi'

”Oamenii care ies în stradă și strigă contra Curții Constituționale nu sunt preocupați că azi a crescut cu 13% bugetul la servicii, într-o țară care are nevoie disperată de investiții în educație și în sănătate. Nimeni nu a adăugat o pancartă la manifestații, în care să spună ce se spunea la manifestațiile de la Roșia Montană, care erau integral civile și nepartinice. Acolo era un mic afiș care spunea: SRI, mai lasă-ne și nouă niște bani de Educație!. N-am văzut acest afiș anul ăsta.

Eu îi bănuiesc pe oamenii ăștia că sunt extraordinar de puțin informați, că sunt chiar mai puțin informați decât eram noi acum 27 de ani, în Piața Universității. Iar niște oameni care nu știu ei ce e un stat de drept, care încep prin a lupta cu Curtea Constituțională, care este unicul arbitru care mai poate să țină echilibrul între cele două puteri... Iar dacă manifestanții sunt atât de ignoranți, încât ei cred că acest arbitru trebuie eliminat, că așa le-a spus cei doi-trei scriitori din servicii pe care-i citesc ei pe Facebook, că în rest nu citesc nimic altceva...

În fruntea manifestațiilor și luptei pentru Justiție sunt toți ziariștii mercenari de la Roșia Montană, toți ăia care au fost în expediția din Noua Zeelandă, toți ăia care s-au dovedit că luau bani, toți ăia care într-o țară normală ar fi ei la pușcărie, nu să ceară ei să fie alții la pușcărie. Cum au putut să se infiltreze după atâtea luni? Pentru că lumea nu a știut cine sunt, dar ei sunt notorii. Lumea nu e suficient de informată”, a declarat Alina Mungiu Pippidi, pentru B1 TV.

Pippidi a mai afirmat că este foarte bine că românii protestează, dar trebuie să fie și informați, deoarece prima datorie civică este aceea de a fi informat.

Citește și: Traian Băsescu spune că Sebastian Ghiţă a fost redus la tăcere: Ce i s-a întâmplat fostului deputat PSD

Politologul a mai spus despre protestatarii din Piața Victoriei că sunt foarte bine intenționați, dar ”nu trăiesc decât pe Facebook, iar pe Facebook nu sunt cărțile esențiale despre statul de drept și democrație”.

”Sunt convinsă că sunt oameni bine intenționați. Mulțumesc tuturor celor care ies în stradă și riscă amenzi ca să apere independența Justiției, dar nu strică jumătate din timpul ăsta să și citească un pic, să afle cine e de fapt prietenul independenței Justiției și cine s-ar putea dovedi cel mai periculos dușman”, a mai punctat Pippidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.