Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dezmint intenţia de evacuare a unei baze militare din Irak din cauza unor incidente de securitate

militari americani

Purtătorii de cuvânt ai armatelor irakiene și americane au negat sâmbătă că forțele americane se pregăteau să evacueze sute de angajați ai companiilor Lockheed Martin Corp și Sallyport Global de la o bază militară irakiană unde lucrează precum contractanţi, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Patru surse militare, care au vorbit cu Reuters sub condiția anonimatului, au declarat vineri că cele două firme constructoare se pregăteau să părăsească baza militară Balad, care găzduiește forțele SUA, situată la aproximativ 80 de kilometri nord de Bagdad pentru "potențiale amenințări de securitate", fără să spună care ar putea fi aceste amenințări.

Una dintre sursele militare și o a cincea sursă au mai spus că evacuarea a fost anulată sâmbătă după ce personalul militar american și irakian a asigurat companiilor că măsurile de siguranță în jurul bazei ar fi fost intensificate.

Purtătorii de cuvânt militari irakieni și americani au negat existența unor planuri de evacuare, pe care sursele le-au dezvăluit într-o perioadă în care tensiunile regionale sunt din ce în ce mai mari între Statele Unite și Iran, care se învecinează cu Irakul.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

"În acest moment nu există planuri de evacuare a personalului din Balad ... Ar trebui să existe amenințări sporite pentru poporul nostru, forțele aeriene ale SUA vor pune în aplicare măsuri pentru a asigura protecția necesară", a declarat colonelul Forțelor Aeriene, Kevin Walker.

O sursă de securitate familiară cu una dintre operațiunile companiei a afirmat că conducerea acesteia a informat personalul la începutul zilei de sâmbătă că planul de evacuare pentru ambele companii, care era pregătit încă de vineri, a fost anulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.