Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Discuţiile despre denuclearizarea Coreei de Nord merg 'în direcţia bună'

sua coreea de nord

Discuţiile despre denuclearizarea Coreei de Nord merg "în direcţia bună", a asigurat marţi Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Discuţii cu uşile închise au avut loc în mod regulat după summitul istoric dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, în iunie, şi convorbirile şefului diplomaţiei, Mike Pompeo, cu alţi oficiali nord-coreeni, a precizat Nauert, într-un briefing de presă. 

"Considerăm că întâlnirile, negocierile şi conversaţiile - pe care le avem cu uşile închise - merg în direcţia bună", a declarat Heather Nauert, adăugând că discuţiile cu guvernul nord-coreean devin "un lucru mult mai normal". 

Purtătoarea de cuvânt nu a furnizat niciun detaliu despre aceste discuţii, nici despre locul de desfăşurare, nici despre participanţi şi nici despre subiectul lor.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de SFÂNTA MARIA! Ce NU e bine să faci pe 15 august

Amintind că liderul de la Phenian s-a angajat în direcţia denuclearizării la întâlnirea cu omologul american, Nauert a precizat că Washingtonul va continua să facă eforturi cu bună credinţă pentru a continua aceste întâlniri. 

La summitul din 12 iunie, Kim Jong Un a reafirmat angajamentul său în favoarea unei "denuclearizări complete a peninsulei coreene", o declaraţie de intenţii fără calendar sau modalităţi, departe de denuclearizarea "completă, verificabilă şi ireversibilă" cerută de Statele Unite, notează AFP. 

Cele două Corei au decis luni organizarea în septembrie a unui summit la Phenian, care ar putea marca o nouă etapă importantă în apropierea istorică dintre cele două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.