Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA doresc mobilizarea comunităţii internaţionale pe tema minorităţii uigure din China

sua china

Washingtonul va mobiliza comunitatea internaţională în apărarea musulmanilor uiguri cu ocazia Adunării Generale a ONU, a declarat vineri şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, considerând că tratamentul lor de către Beijing este o "pată" în ce priveşte situaţia drepturilor omului în lume, relatează AFP potrivit Agerpres

"Aceasta riscă să fie una din cele mai grave pete din lume în acest secol", a avertizat Mike Pomeo care de curând a apreciat că, "atunci când este vorba despre încălcarea drepturilor omului, China joacă într-o categorie specială".

Experţi şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză Beijingul că a internat până la un milion de musulmani, în principal de etnie uigură, în lagăre din Xinjiang, regiune din nord-vestul Chinei pradă în trecut unor atentate atribuite separatiştilor sau islamiştilor. Autorităţile chineze dezmint aceste date şi afirmă că taberele sunt centre de pregătire profesională pentru a lupta împotriva radicalizării lor.

Potrivit Departamentului de Stat american, este, "în prezent, una dintre cele mai grave probleme din lume în domeniul drepturilor omului".

În cursul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, la sfârşitul lui septembrie la New York, "vom organiza un număr de întâlniri în care vom depune eforturi de a reuni ţări care să ni se alăture pentru a denunţa ce se petrece", a explicate Mike Pomeo cu ocazia unei deplasări în Kansas.

"Dorim libertate pentru aceşti oameni", a adăugat el, subliniind că "nu este vorba despre o problemă de securitate naţională" sau de "extremism islamic" pentru China

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.