Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac o demonstrație de forță în fața Iranului - US Navy a trimis un submarin nuclear în Golful Persic

Agerpres
submarin USS Indiana

Submarinul nuclear USS Georgia a tranzitat strâmtoarea Ormuz, luni, însoțit de două nave de război, a declarat luni US Navy, într-un neobișnuit anunț public despre mișcările unui submarin nuclear, notează Agerpres.

„Submarinul cu rachete ghidate din clasa Ohio USS Georgia (SSGN 729), împreună cu crucișătoarele cu rachete ghidate USS Port Royal (CG 73) și USS Philippine Sea (CG 58), au tranzitat strâmtoarea Ormuz intrând în Golful Arabic", a declarat Marina într-un comunicat, folosind un nume alternativ pentru Golful Persic.

Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând milițiile susținute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad de duminică.

Surpriza vieții pentru o mamă din Iași - Fiul său, pe care credea că-l înmormântese, a apărut viu și nevătămat la poartă

Unii oficiali americani și-au exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea folosi aniversarea uciderii generalului Qasem Solemani pentru un atac asupra SUA.

Marina SUA comunică rar despre mișcarea submarinelor sale, dar anunțul de luni a inclus și detalii despre capacitățile navei, inclusiv „de a transporta până la 154 rachete de croazieră Tomahawk”.

Opt rachete au fost lansate duminică în Bagdad, provocând pagube clădirilor și mașinilor dintr-o zonă rezidențială din apropierea ambasadei SUA. Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit. Armata irakiană a anunțat că un soldat irakian a fost rănit atunci când o rachetă a lovit zona unui punct de control.

"Statele Unite condamnă cu tărie ultimul atac al milițiilor susținute de Iran asupra Zonei Internaționale din Bagdad", a declarat Pompeo duminică. „Le dorim celor răniți o recuperare rapidă”.

Purtătorul de cuvânt al ministrului iranian de externe, Saeed Khatibzadeh, a condamnat cu fermitate declarația lui Pompeo, spunând că și ambasada Iranului este situată și în Zona Internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.