Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac un nou experiment: Primul stat în care toate persoanele de peste 16 ani se pot vaccina anti-COVID19 fără criterii restrictive

Foto news.ro
cel mai tanar roman vaccinat vaccinare

Alaska a devenit miercuri primul stat american care a deschis vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor persoanelor cu vârsta de 16 ani şi peste, fără criterii restrictive, relatează AFP.

Guvernatorul Mike Dunleavy a anunţat într-un comunicat, "cu efect imediat", că vaccinul este "disponibil pentru toate persoanele care locuiesc sau lucrează în Alaska şi au vârsta de 16 ani şi peste, făcând din Alaska primul stat american care retrage condiţiile de eligibilitate", scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Vaccinul Pfizer/BioNTech poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani şi peste, în timp ce vaccinurile Moderna şi Johnson&Johnson vor fi disponibile pentru persoanele de 18 ani şi peste.

Guvernatorul a salutat o "etapă istorică", spunând că se aşteaptă ca odată cu accelerarea campaniei de vaccinare "fără îndoială, economia noastră va creşte şi afacerile noastre vor prospera".

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Campania de vaccinare este în plină desfăşurare în Statele Unite, ţara cea mai afectată din lume de pandemia de COVID-19.

În medie, circa 2,2 milioane de persoane au fost vaccinate zilnic săptămâna trecută, cu un record de 2,9 milioane de vaccinări într-o singură zi, sâmbătă, potrivit unui consilier de la Casa Albă.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

Chiar dacă Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a oferit îndrumări la nivel federal cu privire la populaţiile prioritare pentru vaccin, statele americane sunt apoi libere să îşi stabilească propriile criterii. Măsurile variază de la un stat la altul şi uneori chiar în cadrul aceluiaşi stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.