Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac un pas în spate după incidentul din 14 martie: Traseele dronelor SUA deasupra Mării Negre au fost schimbate

drona MQ-9

Decizia Statelor Unite de a modifica rutele dronelor de recunoaştere după incidentul cu avioane de vânătoare ruse produs pe 14 martie în Marea Neagră limitează capacitatea de a colecta informaţii despre războiul din Ucraina, afirmă un oficial american, notează Mediafax.

Washingtonul a decis ca dronele militare să zboare în zone situate spre sudul Mării Negre, ca reacţie la incidentul din 14 martie, când un aparat american de tip MQ-9 s-a prăbuşit după presupusa coliziune cu un avion de vânătoare rus.

Schimbarea traseelor "limitează, în mod clar, capacitatea noastră de a colecta informaţii" despre războiul din Ucraina, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului, citat de postul de televiziune CNN. Oficialul citat a explicat că sateliţii de spionaj pot compensa această problemă într-o anumită măsură, dar aceştia stau durate de timp mult mai scurte deasupra ţintelor vizate.

Întrebat despre noile trasee ale dronelor militare americane, generalul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, a declarat: "Nu facem comentarii despre misiuni, rute sau programări de operaţiuni. Nu discutăm despre operaţiuni de colectare de informaţiilor, dar putem spune că menţinem capabilităţi semnificative de colectare a informaţiilor" în regiunea Mării Negre şi în alte zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.