Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Finalul raportului privind insurecţia din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu

Agerpres - Reuters
atac Capitoliu

A fost finalizat raportul privind evenimentele din 6 ianuarie 2021, când protestatari furioşi că Donald Trump a pierdut alegerile au luat cu asalt clădirea Congresului SUA, provocând moartea a cinci persoane şi rănirea altor câteva sute, anunță Rador.

"Cauza centrală a evenimentelor din 6 ianuarie este o singură persoană, fostul preşedinte Donald Trump, care a fost urmat de mulţi. Nimic din ce s-a petrecut la 5 ianuarie nu ar fi avut loc fără el", relevă raportul final al incidentului. Potrivit bilanţului insurecţiei, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în timpul asaltului - o persoană a fost împuşcată, o altă persoană a decedat din cauza unei supradoze, iar alte trei au murit din cauze naturale -, alte patru persoane, ofiţeri de poliţie, au murit prin sinucidere după atac, un număr necunoscut de atacatori au fost spitalizaţi, cel puţin 138 de poliţişti au fost răniţi - dintre care 73 de poliţişti ai Capitoliului şi 65 de poliţişti ai poliţiei metropolitane, iar împotriva a 964 de persoane au fost formulate acuzaţii penale.

Raportul final, care are 845 de pagini, se bazează pe 1.000 de interviuri, sute de e-mail-uri şi convorbiri telefonice, toate adunate în timpul investigaţiilor care au durat un an şi jumătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.