Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și-au dus planul până la capăt: A amplasat sistemul anti-rachetă în Coreea de Sud, în ciuda avertismentelor Phenianului și a Beijingului

Daily Express
THAAD

Amplasarea sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud, care a stârnit proteste în ţară şi opoziţie din partea Coreii de Nord şi a Chinei, a fost finalizată, au anunţat duminică media sud-coreene, citate de DPA.

O ceremonie a avut loc săptămâna trecută la Seongju (circa 300 km sud de Seul) pentru a marca predarea oficială a sistemului către forţele sud-coreene, a indicat agenţia de presă Yonhap.

THAAD( Terminal High Altitude Area Defence) este operaţional de luna trecută. El include lansatoare de rachetă, facilităţi de comandă şi control, precum şi un radar.

Citește și: Donald Trump, anunţul care cutremură Statele Unite: Dosarele secrete privind asasinarea lui JF Kennedy vor fi DECLASIFICATE

Amplasarea sistemului survine ca urmare a testelor nord-coreene nucleare şi cu rachetă şi pe fondul unei retorici aprinse între liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump.

În septembrie, sute de sud-coreeni au protestat la Seongju împotriva amplasării sistemului THAAD, exprimându-şi temerea că oraşul lor ar putea deveni prima ţintă în caz de atac dinspre Coreea de Nord, anunță Agerpres.

China, un aliat al regimului de la Phenian, s-a opus amplasării sistemului THAAD, estimând că el riscă să exacerbeze tensiunile din Peninsula Coreeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.