Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și China s-au 'ÎNȚELES' în privința Coreii de Nord: Ce a anunțat Donald Trump după întâlnirea cu președintele de la Beijing

Donald Trump Xi Jinping

Preşedintele american, Donald Trump, a evidenţiat joi la Beijing "alchimia bună" pe care o are cu omologul său chinez, Xi Jinping, subliniind că există o soluţie la dosarul nord-coreean, transmite AFP. 

"Întâlnirea noastră din această dimineaţă a fost excelentă (...). Am vorbit despre Coreea de Nord şi cred, ca şi dumneavoastră, că există o soluţie", a declarat liderul de la Casa Albă adresându-se gazdei sale, potrivit Agerpres.
Trump a evocat necesitatea de dezvoltare a relaţiilor comerciale între Washington şi Beijing, insistând pe bunele relaţii cu Xi, cu care s-a arătat convins că va putea realiza "lucruri fantastice".

Citește și: Pe fondul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai, Casa Regală i-a prezentat SUCCESORUL! Cine va prelua conducerea


Cooperarea între primele două puteri mondiale este "singura opţiune viabilă", a subliniat la rândul său liderul de la Beijing. 
China este a treia etapă a turneului asiatic al preşedintelui american, care a întreprins înainte de aceasta vizite aliaţilor săi sud-coreean şi nipon. 
Vizita prilejuieşte a treia întâlnire între Trump şi Xi, după cele de la Mar-a-Lago, statul american Florida, în aprilie, şi de la summitul G20 de la Hamburg, în luna iulie.

Citește și: Dezvăluire incendiară a lui Isărescu! Din ce motiv s-a „prăbușit” leul

În 2017 se împlinesc 45 de ani de la vizita fostului preşedinte american Richard Nixon în China, care a însemnat începutul normalizării relaţiilor între cele două state, menţionează agenţia chineză Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.