Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Coreea de Sud fac exerciții militare cu cele mai puternice arme americane

nave armata razboi naval portavion

Statele Unite şi Coreea de Sud au început sâmbătă un exerciţiu naval care implică trei portavioane americane, lansând astfel un avertisment clar regimului de la Phenian, a informat cotidianul lapresse.ca.

Exerciţiul, care va dura trei zile, are loc în apele situate pe coasta de est a Peninsulei Coreene, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, îşi continuă turneul în Asia, scrie agerpres.ro.

Pe lângă cele trei portavioane, manevrele militare implică 11 nave americane şi şapte vase sud-coreene care sunt dotate cu rachete de apărare.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de armata sud-coreeană, exerciţiul are obiectivul de a spori capacităţile de lovituri aeriene ale celor două ţări şi a demonstra "o voinţă puternică şi o serioasă pregătire militară pentru a învinge orice provocare din partea Coreii de Nord cu o forţă dominantă în eventualitatea unei crize".

Este primul exerciţiu militar derulat în comun de trei portavioane americane în Pacificul de Vest după manevrele efectuate în 2007 în apropierea Insulei Guam, a subliniat armata americană.

În acest timp, preşedintele american, Donald Trump, continuă să îl atace verbal pe omologul său nord-coreean. Într-un discurs ţinut vineri în faţa liderilor forumului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) la Danang, în Vietnam, el a declarat că viitorul regiunii "nu trebuie să fie ţinut ostatic de fanteziile nebuneşti ale unui dictator care doreşte să facă cuceriri violente şi şantaj nuclear".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.