Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Polonia au semnat un acord de cooperare privind noile tehnologii 5G, pe fondul îmgrijorărilor legate de compania chineză Huawei

lemondeinformatique.fr
5g

Statele Unite și Polonia au semnat luni la Varșovia un acord de cooperare privind noile tehnologii 5G pe fondul îmgrijorărilor legate de compania chineză din domeniul comunicațiilor, Huawei, potrivit MEDIAFAX.

Acordul a fost semnat de către vicepreședintele american Mike Pence și premierul polonez Mateusz Morawiecki, Pence înlocuindu-l în deplasarea din Polonia pe președintele Doanld Trump, care și-a anulat vizita în ultima clipă din cauza uraganului Dorian.

Semnarea acordului s-a realizat în contextul luptei globale dintre SUA și Huawei, cel mai mare producător de echipamente IT din lume, în ceea ce privește securitatea rețelelor de internet.

Acordul are la bază principiile dezvoltate de zeci de oficiali din domeniul cybersecurității din mai multe țări în cadrul summitul de la Praga de anul acesta pentru a face față amenințărilor și pentru siguranța noii generații de rețele mobile.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

Acordul prevede ”protejarea acestor noi generații de rețele de comunicații de disfuncționalități sau manipulări și asigurarea confidențialității și libertăților individiuale ale cetățenilor americani, polonezi și din alte țări este de o importanță vitală”.

Pence a declarat că acordul va reprezenta ”un exemplu vital pentru celelelte state europene”.

Polonia, care are relaţii apropiate cu Statele Unite, a propus în iulie înăsprirea standardelor de securitate cibernetică şi ar putea interzice anumite produse ori furnizori de tehnologie destinată reţelei 5G.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul a avertizat recent că ar putea revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate. Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.