Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Rusia discută la Roma despre situația din Venezuela

facebook.com
Venezuela

Reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, și adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, se vor întâlni săptămâna aceasta la Roma pentru a discuta despre criza din Venezuela, potrivit agenției Reuters preluată de mediafax.

Venezuela, un stat aliat al Kremlinului, se află într-o criză politică, economică și socială majoră. Statele Unite și alte state occidentale îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziției, care în ianuarie s-a folosit de prevederile constituționale pentru a se autoproclama președinte interimar, în timp ce Moscova susține că Nicolas Maduro este singurul lider legitim al Venezuelei. Diplomați americani susțin, insă, că Rusia ar putea, la un moment dat, să nu îi mai acorde sprijin lui Maduro.

Serghei Riabkov a declarat duminică pentru agenția rusă de presă Interfax că întâlnirea cu Abrams va avea loc marți, iar cele două părți vor încerca să găsească modalități de a încuraja începerea negocierilor dintre cele două tabere din Venezuela. "Pozițiile Moscovei și Washingtonului cu privire la acest subiect sunt divergente, dar acesta nu este un motiv pentru a nu negocia", a declarat Ryabkov pentru Interfax.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.