Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA iau 'la puricat' inamicul 'din interior': Mesaj clar pentru instrumentul de propagandă al Kremlinului de pe teritoriul Americii

www.wikipedia.org
RT Russia Today

Ministerul Justiţiei american a cerut postului de televiziune RT să se supună unei legi care obligă orice companie care reprezintă o ţară să-şi declare activităţile autorităţilor, punând din nou presiune asupra unui canal media considerat de Washington drept un instrument de propaganda al Kremlinului, relatează AFP.

Filiala americană a canalului public rus a primit o scrisoare din partea Ministerului Justiţiei în care se face referire la obligaţia acestuia de a respecta legea numită FARA (Foreign Agents Registration Act), a declarat marţi pentru agenţia de presă franceză purtătoarea de cuvânt a RT, Anna Belkina, confirmând informaţii anterioare.

Citește și: Germania îi dă o nouă lovitură Turciei: Pe ce listă va fi inclusă Ankara din cauza lui Erdogan

Instituită în 1938 pentru identificarea surselor de propagandă nazistă în Statele Unite, această lege obligă orice companie reprezentând o ţară, organizaţie sau partid străin să îşi raporteze activităţile autorităţilor.

"RT urmează să-şi consulte avocaţii pentru ca să examineze cererea", a indicat purtătoarea de cuvânt citată, potrivit Agerpres.

Ministerul Justiţiei american nu a dorit să comenteze informaţiile.

Pe site-ul internet al RT, redactorul-şef Margarita Simonian a condamnat cererea ministerului american, apreciind că aceasta atestă "războiul" dus de SUA împotriva mass-media ruse.

Canalul, acuzat de Washington că ar fi un instrument de propagandă al Kremlinului, a fost menţionat la începutul anului într-un raport al serviciilor secrete americane privind presupusa ingerinţă a Moscovei în campania prezidenţială americană de anul trecut.

Citește și: Victorie URIAȘĂ pentru Donald Trump: Ce a hotărât Curtea Supremă a SUA în privința refugiaților

Acesta se află cu regularitate în centrul disputelor diplomatice între Moscova şi ţările occidentale, ale căror relaţii s-au deteriorat de la criza din Ucraina şi anexarea în martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

RT dispune de canale de difuzare în limbile engleză, spaniolă şi arabă, cu misiunea oficială de a aduce spectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" şi o "imagine asupra poziţiei ruse".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.