Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA îi amenință pe rebelii houthi din Yemen cu noi sanctiuni după atacurile din Emiratele Arabe Unite

The National
houthi

Statele Unite i-au ameninţat miercuri pe rebelii houthi din Yemen cu noi sancţiuni după o serie de atacuri vizând în special Emiratele Arabe Unite, notează AFP preluat de agerpres.

"Am luat mai multe măsuri, inclusiv în ultimele săptămâni şi luni, şi mă aştept să luăm măsuri suplimentare, având în vedere atacurile condamnabile ale rebelilor houthi, de pe teritoriul Yemenului, în ultimele zile şi săptămâni", a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Guvernul american este supus unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a-i include din nou pe rebelii yemeniţi susţinuţi de Iran pe lista sa neagră a "organizaţiilor teroriste".

Una dintre primele decizii de politică externă a preşedintelui Joe Biden, după instalarea la Casa Albă în urmă cu un an, a fost de a-i scoate de pe această listă sinonimă cu sancţiuni, pentru a oferi diplomaţiei şansa de a pune capăt conflictului din Yemen, dar şi pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar.

Însă soluţia politică sperată nu s-a materializat şi războiul continuă între houthi şi forţele guvernamentale sprijinite de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită.

Întrebat la 19 ianaurie într-o o conferinţă de presă, preşedintele Biden a spus doar că includerea lor din nou pe listă lista neagră este "în studiu".

"Nu vom ezita să îi sancţionăm pe liderii houthi şi entităţile implicate în ofensivele militare care ameninţă civilii şi stabilitatea regională", a avertizat miercuri Ned Price, repetând doar că această măsură specifică este "în studiu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.