Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA îl sancționează pe fiul dictatorului Aleksandr Lukașenko: 'Ignoră în mod flagrant normele internaționale și bunăstarea propriilor cetățeni'

dimitri lukașenko

Trezoreria SUA a extins sancțiunile împotriva Belarusului. Sunt vizate 12 organizații și 20 de cetățeni, printre care și fiul mijlociu al președintelui Lukașenko, Dmitri Lukașenko.

Sancțiunile au fost extinse din cauza faptului că „regimul lui Lukașenko ignoră în mod flagrant normele internaționale și bunăstarea propriilor cetățeni”. Ele vin ca un răspuns la criza migrației de la granița cu Polonia, pentru care Washingtonul și Bruxelles-ul dau vina pe Minsk.

Dmitri Lukașenko (om de afaceri și președintele consiliului central al Asociației publice de stat) a fost sancționat ca persoană apropiată unui oficial corupt de rang înalt, un om de afaceri și fiul mijlociu al președintelui, reiese din explicațiile Ministerului de Finanțe. Departamentul SUA a amintit că fratele său mai mare Victor și tatăl-președinte sunt sancționați din 2006. Din iunie 2021, Dmitri Lukașenko se află sub sancțiunile UE.

Împreună cu Dmitri Lukașenko, Clubul Sportiv Prezidențial a fost și el sancționat de Trezoreria SUA.

De asemenea, în lista de sancțiuni a Ministerului de Finanțe s-au numărat „Compania Belarusă de Potasiu”, „Transaviaexport”, „Slavkali” și „Beltechexport”, precum și OJSC „Agat - Uzina Electromecanică”, SRL „Agrorozkvit”, OJSC „140 Repair”. Plant", OJSC OJSC, " Kidma tech "," GardService "LLC", Peleng "OJSC, State Enterprise" CENTRKURORT "și trei avioane din Belarus. Extinderea sancțiunilor SUA a fost realizată concomitent cu Marea Britanie, Canada și UE, reiese din mesajul.

Vezi si: Aleksandr Lukaşenko cere ca Uniunea Europeană să achite zborurile de repatriere a migranţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.