Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA închid tot mai mulţi copii migranţi în centre de la frontieră, de când Joe Biden a ajuns președinte, ajungând la aproape 4.000

dw.com
migranți Honduras

În centre din apropierea frontierei Statelor Unite erau închişi joi circa 3600 de copii migranţi, de peste patru ori mai mulţi decât spre sfârşitul lui februarie, a declarat un oficial agenţiei Reuters. În 22 februarie, numărul de astfel de cazuri era aproximativ 800.

De câteva săptămâni, la frontiera SUA cu Mexicul ajung tot mai mulţi copii neînsoţiţi, proveniţi mai ales din America Centrală, şi creşte numărul celor blocaţi în secţii ale poliţiei de frontieră, în aşteptarea transferului în adăposturi federale - de asemenea tot mai aglomerate. Unii sunt în cele din urmă daţi în grija familiei sau a altor susţinători.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Reuters apreciază că situaţia indică o criză umanitară şi politică tot mai gravă pentru noua administraţie a preşedintelui Joe Biden, scrie agerpres.ro.

Sediile de la frontieră au fost construite pentru găzduirea adulţilor, pe termen scurt, iar supraaglomerarea expune copiii şi personalul la pericolul infectării cu coronavirus. Săptămâna trecută, autorităţile sanitare americane au ridicat restricţiile de capacitate a adăposturilor impuse de epidemie, pentru a reduce aglomerarea adăposturilor. Paturile libere s-au umplut însă rapid.

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’

Preşedintele democrat Biden, care şi-a început mandatul de şapte săptămâni, a promis că va renunţa la multe politici restrictive ale predecesorului său, republicanul Donald Trump. În februarie, el a început să permită intrarea în SUA a minorilor care ajung la frontieră neînsoţiţi; până atunci, aceştia erau returnaţi în Mexic sau deportaţi rapid conform unui ordin cunoscut ca Titlul 42, din timpul preşedinţiei lui Trump.

Republicanii l-au atacat pe Biden pentru anularea politicilor dure ale lui Trump, susţinând că democraţii încurajează imigraţia ilegală. Democraţii au criticat, dimpotrivă, continuarea unor politici din anii precedenţi şi redeschiderea unui adăpost de urgenţă din Texas, folosit în mandatul prezidenţial anterior.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Avem 30 de ani de socialism cu față umană, ni se trage problema, de la Iliescu’

Valuri asemănătoare de sosiri ale unor copii neînsoţiţi s-au mai înregistrat în 2014 şi în 2019, arată oficialii şi experţii.

Forţele de ordine de la frontieră nu au răspuns întrebărilor despre situaţie adresate de Reuters.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS! .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.