Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA îndeamnă Egiptul să autorizeze manifestaţiile politice paşnice

Operation World
Egipt harta

SUA au îndemnat vineri Egiptului să permită "manifestaţiile politice paşnice", pledând pentru "dreptul egiptenilor de a-şi exprima liber opiniile", informează AFP potrivit Agerpres.

Un înalt responsabil american a declarat la New York, în marja Adunării Generale a ONU, că Washingtonul susţine "dreptul la asociere şi dreptul de a manifesta paşnic". "Urmărim situaţia pe teren", a adăugat el, în condiţiile în care manifestaţii inedite împotriva preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi au început să aibă loc în Egipt.

"A avut loc un anumit număr de arestări", a continuat acest responsabil american. "Îndemnăm guvernul egiptean să apere capacitatea concetăţenilor săi de a-şi exersa drepturile în mod liber", a insistat el.

Manifestaţii anti-Sissi de o amploare limitată, precum şi demonstraţii în susţinerea preşedintelui, au avut loc vineri în Egipt, la o săptămână după o mobilizare inedită împotriva puterii, mobilizare care a dus la sute de arestări.

Ales în 2014, după ce l-a înlăturat de la putere pe predecesorul său islamist Mohamed Morsi un an mai devreme, preşedintele Sissi s-a impus drept una dintre figurile cele mai autoritare din Orientul Mijlociu, împiedicând orice încercare de contestare sau de opoziţie.

Cu toate acestea, în timpul întrevederii avute luni, la Adunarea Generală a ONU, cu Donald Trump, şeful statului egiptean a primit sprijinul ferm al preşedintelui american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.