Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA intenționează să declare 'Frăţia Musulmană' drept organizație teroristă străină

Donald Trump nebun

Washingtonul acţionează pentru a identifica Frăţia Musulmană drept "organizaţie teroristă străină", a relatat   presa americană, care a citat-o pe Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Sanders a recunoscut, într-o declaraţie de presă către mass media, că preşedintele american Donald Trump a discutat această chestiune cu echipa sa de securitate naţională şi cu lideri regionali.

Presa americană a relatat că preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi i-a cerut lui Trump să ia această măsură în timpul unei vizite la Washington la începutul lunii aprilie.

Citește și Sute de familii au rămas fără energie electrică după tornadă

Consilierul american pe probleme de securitate naţională John Bolton şi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, au sprijinit ideea, în timp ce Pentagonul, personalul de carieră din domeniul securităţii naţionale, avocaţi guvernamentali şi oficialităţi diplomatice au ridicat obiecţii de ordin legal şi politic, potrivit unor surse familiare cu subiectul.

La 8 aprilie, SUA au desemnat Gărzile Revoluţionare din Iran drept organizaţie teroristă străină, fiind pentru prima oară când Washingtonul a calificat drept organizaţie teroristă o componentă a altui guvern.

Apărută în 1928 în Egipt, Frăţia Musulmană este o mişcare politică islamistă influentă, cu milioane de membri în întregul Orient Mijlociu. Egiptul a calificat Frăţia Musulmană drept grupare teroristă şi mulţi dintre membrii şi susţinătorii mişcării, printre care şi fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, se află în prezent în închisoare.

Sute de familii au rămas fără energie electrică după tornadă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.