Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA intenţionează să coopereze cu state cu idei similare pentru a promova securitatea reţelelor 5G

The Hill
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni într-o scrisoare că Statele Unite intenţionează să coopereze cu alte ”naţiuni care au idei similare” pentru a promova securitatea reţelelor 5G, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată delegaţilor participanţi la evenimentul 2019 World Radiocommunication Conference din Egipt, Trump a afirmat că Statele Unite intenţionează să ”desfăşoare rapid serviciile 5G” şi că ”se află în opoziţie cu cei care ar folosi 5G ca un instrument de extindere a controlului asupra propriilor cetăţeni sau pentru a răspând neînţelegerile între naţiuni”.

Statele Unite au exercitat presiuni asupra ţărilor pentru a nu oferi companiei chineze Huawei Technologies acces la viitoarele reţele 5G şi au acuzat că echipamentele Huawei ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj, ceea ce compania chineză a negat în mod repetat.

Trump a avut numeroase discuţii telefonice cu lideri străini, inclusiv cu premierul britanic Boris Johnson, în luna august, pentru a le cere să nu permită utilizarea reţelelor 5G.

Luna trecută, Norvegia a anunţat că nu intenţionează să interzică Huawei construirea reţelei 5G a ţării.

Publicaţia Sunday Times a relatat că Johnson se pregăteşte să ofere Huawei accest la ”părţile necontencioase” ale reţelei 5G, iar Reuters a scris ăn această lună că noile reguli germane în domeniu nu vor exclude Huawei.

În luna mai, Trump a semnat un ordin executiv care a declarat urgenţă naţională şi a interzis companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii fabricate de companii care reprezintă un risc pentru securitatea naţională. Ordinul a cerut Departamentului pentru Comerţ, în colaborare cu alte agenţii guvernamentale, să redacteze un plan de aplicare, până la jumătatea lunii octombrie. Departamentul nu a făcut încă public un plan.

În luna mai, guvernul american a inclus Huawei pe o listă neagră, arătând că grupul chinez este implicat în activităţi contrare securităţii naţionale a Statelor Unite.

Congresul analizează o lege care să autorizeze acordarea a până la 1 miliard de dolari companiilor mici şi furnizorilor de servicii wireless din mediul rural pentru înlocuirea echipamentelor unor companii, între care Huawei şi ZTE, care, potrivit congresmenilor implică riscuri de securitate naţională.

Aproximativ 12 operatori americani de telecomunicaţii care depind de echipamentele ieftine ale Huawei şi ZTE discutau în iunie cu  Ericsson şi Nokia pentru înlocuirea echipamentelor chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.