Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își arată mușchii: Test cu o rachetă balistică intercontinentală deasupra Pacificului

newscientist.com
lansare racheta

Statele Unite urmează să testeze în zorii zilei de miercuri o rachetă balistică intercontinentală de la o bază din California pentru a demonstra "pregătirea" forţelor nucleare ale ţării, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Lansarea rachetei, care nu este armată, este programată să aibă loc înainte de ora locală 5.37 (13.00 GMT) de la baza specială North Vandergberg, situată la aproximativ 250 de kilometri sud de Los Angeles, pe coasta Pacificului.

SUA au alertat deja guvernul rus cu privire la planurile sale de a lansa racheta, în conformitate cu "obligaţiile bilaterale existente", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Guvernul american programase această lansare de "ani de zile", operaţiunea fiind "de rutină" pentru a "valida eficienţa" sistemului de armament al SUA, a adăugat Ryder.

Această acţiune a Washingtonului coincide cu tensiunile cu guvernul lui Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina şi cu întărirea alianţelor cu guvernele Japoniei şi Coreei de Sud de către administraţia lui Joe Biden pentru a face faţă Coreei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.