Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA laudă relaţia excelentă cu preşedintele Macron în pofida afirmaţiilor controversate privind Taiwanul

BFMTV
Biden Macron

Casa Albă are "încredere" în relaţia sa "excelentă" cu Franţa, a dat asigurări luni purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, întrebat despre afirmaţiile lui Emmanuel Macron privind Taiwanul care au fost comentate pe larg în Statele Unite, transmite AFP.

"Ne simţim confortabil şi avem toată încrederea în relaţia noastră bilaterală excelentă cu Franţa şi în relaţia pe care preşedintele (Joe Biden) o are cu preşedintele Macron", a declarat John Kirby într-un briefing de presă.

"Francezii sunt pe cale să se implice mai mult în regiunea Indo-Pacific", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Refuzând "să intre într-o logică bloc contra bloc", preşedintele francez a îndemnat Europa să nu urmeze SUA sau China în chestiunea Taiwanului, într-un interviu acordat cotidianului economic francez Les Echos publicat duminică.

Primirea cu mare fast a preşedintelui francez în China a fost larg comentată, şi nu tocmai într-un mod elogios, în presa americană.

Într-o analiză, cotidianul New York Times a estimat că Emmanuel Macron "subminează" eforturile americane de a limita influenţa regimului autoritar al preşedintelui chinez Xi Jinping.

La rândul său, Wall Street Journal, într-un editorial, a calificat drept "ratare" luarea de poziţie a preşedintelui francez cu privire la Taiwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.