Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că marea foamete mondială tocmai a început: 'Avem probleme cu aprovizionarea cu alimente'

Al Jazeera
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken susține că tensiunile din jurul Ucrainei creează probleme alimentare și energetice în întreaga lume. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune marocan Medi1 TV, al cărui text a fost distribuit marți de serviciul de presă al Departamentului de Stat.

Potrivit lui Blinken, impactul situației din Ucraina "se resimte peste tot în lume". "Din cauza agresiunii ruse, avem probleme cu aprovizionarea cu alimente, deoarece este în joc exportul de produse agricole", a declarat șeful Departamentului de Stat, subliniind că "acest lucru este valabil mai ales pentru mei".

"O altă problemă este prețul la energie", a continuat Blinken. "Europa este foarte concentrată pe ideea necesității diversificării aprovizionării cu gaz și petrol rusesc, deoarece Rusia, din păcate, le folosește ca instrument politic", a argumentat secretarul de stat.

Lunea trecută, reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse, Anna Evstigneeva, vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, a declarat că o posibilă criză alimentară în lume nu e provoacată de o operațiune militară „specială” a Rusiei în Ucraina, ci din cauza sancțiunilor occidentale „ilegale”. Ea a menționat că restricțiile introduse "au rupt lanțurile logistice și financiare, au deconectat complet Rusia - producătorul de alimente și îngrășăminte - de la sistemul SWIFT".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.