Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA mediează conflictul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite

Business Standard
Antony Blinken

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, îi va primi miercuri pe omologii din Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU), în special pentru a discuta despre continuarea sperată de Washington a procesului de recunoaştere a Israelului de către ţările arabe, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat al SUA, notează AFP, informează Agerpres.

Secretarul de stat american va avea întrevederi bilaterale separate cu ministrul israelian al afacerilor externe, Yair Lapid, apoi cu cel al Emiratelor, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, înainte de o întâlnire trilaterală, a precizat Departamentul de Stat.

Subiectul discuţiilor, "progresele înregistrate de la semnarea Acordurilor Abraham anul trecut, viitoarele posibilităţi de colaborare şi problemele bilaterale, mai ales securitatea şi stabilitatea regională", a indicat diplomaţia americană.

La mijlocul lunii septembrie, şeful diplomaţiei americane a avut deja o întâlnire virtuală cu omologii săi din statul evreu, Emiratele Arabe Unite şi Maroc, la finalul căreia a încurajat mai multe ţări arabe să recunoască Israelul, cu ocazia primei aniversări a acordurilor istorice de normalizare încheiate sub egida fostului preşedinte american Donald Trump.

La 15 septembrie 2020, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein au devenit primele ţări de la Golful Persic care şi-au normalizat public relaţiile cu Israelul. Marocul şi Sudanul le-au urmat exemplul.

După soirea la putere, administraţia democrată a preşedintelui Joe Biden, care vrea, totuşi, să se delimiteze de era Trump, a spus că aprobă aceste acorduri, considerate unul din principalele succese diplomatice ale predecesorului său republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.