Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Mexicul şi Canada vor sancţionarea Venezuelei în domeniul petrolier

Venezuela

Statele Unite, Mexicul şi Canada studiază deja modalităţi de atenuare a impactului asupra rafinăriilor din Caraibe şi din SUA, în caz că Washingtonul va adopta sancţiuni în domeniul petrolier împotriva Venezuelei, a declarat miercuri secretarul de stat american, Rex Tillerson, înainte de sosirea în Jamaica - ultima etapă a unui turneu diplomatic regional, conform Agerpres.

Interzicerea importurilor de petrol din Venezuela ar afecta statele caraibiene, care au beneficiat multă vreme de carburanţi subvenţionaţi, dar şi rafinăriile americane de pe coasta Golfului Mexic, a arătat Tillerson.

Tillerson a menţionat pentru prima dată posibilitatea unor restricţii asupra exporturilor de petrol din Venezuela săptămâna trecută, la Buenos Aires, o altă etapă a turneului său în America Latină şi Caraibe. Sancţiunile americane împotriva regimului de la Caracas au vizat până acum doar oficiali implicaţi în acte de corupţie şi în reprimarea opoziţiei. Secretarul de stat american a declarat că SUA iau în considerare noi presiuni pentru a-l convinge pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro să revină în cadrul constituţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.