Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În lipsa lui Victor Ponta, Dean Thompson a predat lecții anti-corupție la Guvern

stop coruptie

În lipsa lui Victor Ponta, Dean Thompson a predat lecții anti-corupție la Guvern! O revizuire adecvată a regulilor privind achiziţiile publice şi aplicarea sistemului Prevent pentru identificarea conflictelor de interese vor ajuta România să combată practicile de corupţie în acest domeniu, a declarat miercuri însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson.

Citește și: OLAF îi dă lovitura decisivă lui Victor Ponta

Oficialul american a participat, alături de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la semnarea Memorandumului de înţelegere între Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA şi Guvernul României.

Citește și: Mihai Răzvan Ungureanu îl distruge pe Gabriel Oprea: E broasca prea mare

"Achiziţiile publice sunt o parte esenţială a asigurării supremaţiei legii în economie şi în instituţiile în domeniu, asigurând creşterea susţinută a României şi luptând împotriva corupţiei", a afirmat Dean Thompson, la Palatul Victoria.

Citește și: Cine e, de fapt, medicul care a supervizat operația lui Victor Ponta și cum s-au cunoscut

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că un nou pachet de legi privind achiziţiile publice va fi adoptat până la finalul anului.

Citește și: Telenovela vânzării apartamentului lui Dan Voiculescu s-a încheiat! Cu cât s-a dat locuința

"România va avea la finalul acestui an patru acte normative la nivel de lege care vor transpune directiva de achiziţii publice. (...) Toate aceste patru acte normative vor fi puse spre consultare publică spre finalul acestei luni şi sperăm ca pe toată această perioadă de vară să avem o dezbatere publică intensă cu toţi factorii implicaţi în achiziţiile publice", a spus Teodorovici.

Citește și: OFICIAL Ce a anunțat DNA despre nepotul lui Traian Băsescu

Conform memorandumului, peste 50 de reprezentanţi ai instituţiilor româneşti vor participa timp de trei zile la un seminar cu profesori ai programului "Dreptul achiziţiilor publice" al Facultăţii de Drept din cadrul George Washington University.

"Reprezentanţii instituţiilor care se ocupă de achiziţiile publice care participă la acest seminar se vor întoarce în ministerele, agenţiile şi companiile lor cu mai multe instrumente care să îi ajute în obţinerea celei mai bune valori pentru banii plătiţi pe măsură ce desfăşoară achiziţii publice deschise şi transparente", a mai precizat Dean Thompson, notează agerpres.ro

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.