Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu au permis aterizarea avionului venit după diplomații ruși: 'Un astfel de comportament sfidător nu va rămâne fără răspuns'

Standford University
sua rusia federatia rusa

Statele Unite nu au permis aterizarea unui zbor special rusesc pentru evacuarea diplomaților ruși cărora li s-a ordonat să părăsească teritoriul american, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Washingtonul a marcat încă un pas ostil față de țara noastră prin faptul că nu a emis permisiunea pentru sosirea în Statele Unite a unui zbor special al aviației de stat ruse, care ar fi trebuit să ducă acasă angajați ai misiunilor externe ruse și membri ai familiilor lor", a declarat Zaharova într-un comentariu pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Ea explică faptul că "avionul trebuia să zboare pentru acei colegi de-ai noștri care au primit anterior un ultimatum din partea Departamentului de Stat pentru a părăsi Statele Unite înainte de sfârșitul acestei luni".

"Un astfel de comportament sfidător al autorităților americane nu va rămâne fără răspuns. Așa cum am avertizat anterior, în cazul refuzului de admitere a aeronavei speciale rusești, vor urma în mod inevitabil contramăsuri, inclusiv de natură asimetrică, pe care le vom notifica în timp util prin canale diplomatice", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

La începutul acestui an, ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a raportat că, în septembrie 2021, americanii au înmânat o listă cu 55 de angajați ai misiunilor diplomatice rusești cărora li s-a ordonat să părăsească Statele Unite în două etape în 2022: 27 de angajați trebuiau să părăsească țara până la 30 ianuarie, iar alți 28 până la 30 iunie anul curent.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, 27 de diplomați ruși au părăsit Statele Unite, așa cum li s-a ordonat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.