Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu are indicii că Rusia ar vrea să intervină militar în Belarus

Fox News
sua drapel berna
Subsecretarul de stat american Stephen Biegun a declarat luni, la Vilnius, că SUA nu au vreun indiciu referitor la intenţiile Rusiei privind o intervenţie militară în Belarus şi a cerut guvernului de la Minsk să îi pună în libertate pe deţinuţii politici, transmite Reuters, relatează Agerpres.

''Evident că ar fi extrem de nebinevenită (o intervenţie militară rusă în Belarus, n. red.), dar nu avem niciun indiciu în afara remarcilor publice pe care le-am auzit'', a spus numărul 2 în diplomaţia americană după o întrevedere cu lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din Minsk şi din alte oraşe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukaşenko (65 de ani) în funcţia de preşedinte la scrutinul prezidenţial din 9 august.

Lituania i-a oferit azil candidatei opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, care a părăsit Belarusul după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Opoziţia belarusă, care este convinsă că votul a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest, în timp ce liderul de la Minsk invocă rezultatele oficiale ale scrutinului, ce îi acordă peste 80% din sufragii, iar Svetlanei Tihanovskaia doar 10%. Poliţia belarusă a intervenit brutal împotriva protestatarilor, reţinând mii dintre aceştia, dintre care mulţi au declarat că au fost torturaţi în detenţie.

De la Vilnius, Stephen Biegun se va deplasa marţi la Moscova, unde va avea întrevederi cu oficialităţi ruse despre criza din Belarus, controlul armamentelor şi Coreea de Nord, a menţionat ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.