Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu se joacă: Barack Obama trimite noi trupe în Siria

militari soldati

Preşedintele american Barack Obama a confirmat luni, la Hanovra (nordul Germaniei), că a aprobat desfăşurarea a încă 250 de militari americani în Siria, inclusiv membri ai forţelor speciale, pentru a antrena şi a ajuta forţele locale care luptă contra grupării Stat Islamic (SI), relatează Reuters.

Într-un discurs, liderul de la Casa Albă a afirmat că a luat această decizie ţinând cont de forţele speciale americane prezente deja pe teritoriul sirian în cadrul eforturilor de internaţionale de neutralizare a grupării jihadiste.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: E iar activă / VIDEO 18+

Obama s-a declarat duminică extrem de îngrijorat de recenta escaladare a violenţelor în Siria şi şi-a exprimat optimismul faţă de găsirea unei soluţii politice în interiorul acestei ţări.

''Rămânem profund îngrijoraţi de intensificarea luptelor în Siria în ultimele zile şi suntem în continuare de părere că singura soluţie reală durabilă este soluţia politică, capabilă să facă ţara să avanseze către un guvern care să îi reprezinte pe toţi sirienii'', a spus Barack Obama, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Citește și: Patronul unei firme de taxi din București și-a jucat angajații la barbut

Vizita de două zile a lui Barack Obama la Hanovra, ultima în Germania în calitate de preşedinte al Statelor Unite, reprezintă ultima etapă a unui turneu care a mai cuprins Arabia Saudită şi Marea Britanie.

Luni după-amiază, Barack Obama şi Angela Merkel vor participa, în oraşul german, la un minisummit alături de preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron şi omologul său italian Matteo Renzi. Vor fi abordate, printre altele, criza refugiaţilor în Europa, campania internaţională contra grupării Stat Islamic şi situaţia din Libia, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, scrie agerpres.ro.

Citește și: LOVITURĂ în PNL: 80% dintre femeile unei filiale județene au trecut la rivali

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.