Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pompează bani în apărare: Buget record pentru o perioadă de pace, propus de Administrația Biden

pentagon

Preşedintele SUA, Joseph Biden, propune un buget pentru apărare şi securitate în valoare de 886 de miliarde de dolari, un record pentru o perioadă de pace, marcată însă de efectele generate de invazia militară rusă în Ucraina şi de preocupările privind ascensiunea Chinei, transmite agenția Reuters.

Conform sursei citate, Biden cere un buget de 842 de miliarde de dolari pentru Pentagon şi încă 44 de miliarde pentru programe de securitate ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Departamentului Energiei şi altor agenţii federale, astfel că bugetul total ar ajunge la 886 de miliarde de dolari, faţă de 858 de miliarde anul trecut.

Proiectul bugetar prevede majorări salariale de 5,2% pentru personalul din domeniul apărării şi investiţii fără precedent în cercetare şi dezvoltare.

În contextul invaziei militare ruse în Ucraina şi al ascensiunii Chinei, Congresul a semnalat că va accepta suplimentarea cheltuielilor bugetare în conformitate cu solicitările Administraţiei Biden şi chiar ar putea aloca fonduri speciale.

"Acest nivel de vârf este un bun început procedural", a declarat senatorul Jack Reed, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.