Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pregătesc mutarea care ar crește și mai mult prețul carburanților: Interzicerea totală a importurilor de petrol rusesc (Reuters)

Standford University
sua rusia federatia rusa

Administrația Biden este dispusă să meargă mai departe cu interzicerea importurilor de petrol rusesc în Statele Unite fără participarea aliaților din Europa, au declarat pentru Reuters două surse familiazate cu chestiunea, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Președintele Joe Biden urmează să susțină luni o videoconferință cu liderii Franței, Germaniei și Regatului Unit, în timp ce administrația sa continuă să caute sprijinul acestora pentru interzicerea importurilor.

Casa Albă negociază, de asemenea, cu liderii Congresului care lucrează la o legislație accelerată care interzice importurile rusești, o mișcare care obligă administrația să lucreze la un calendar accelerat, a declarat o sursă pentru Reuters.

Un înalt oficial american a declarat pentru Reuters că nu a fost luată nicio decizie finală, dar „probabil este vorba doar de SUA dacă se va întâmpla”

Prețurile petrolului au crescut la cele mai înalte niveluri din 2008 din cauza întârzierilor în revenirea potențială a țițeiului iranian pe piețele globale și deoarece Statele Unite și aliații europeni iau în considerare interzicerea importurilor rusești.

Europa se bazează pe Rusia pentru țiței și gaze naturale, dar a devenit mai deschisă la ideea de a interzice produsele rusești. Statele Unite se bazează mult mai puțin pe țițeiul și produsele rusești, dar o interdicție ar duce la creșterea prețurilor și ar afecta consumatorii americani care văd deja prețuri istorice la pompa de benzină.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a declarat într-o scrisoare duminică că „explorează” legislația care să interzică importul de petrol rusesc și că Congresul intenționează să adopte săptămâna aceasta un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca răspuns la invazia militară rusească.

Un grup bipartizan de senatori americani a prezentat joi un proiect de lege care interzice importurile de petrol rusesc în SUA.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Casa Albă a sancționat exporturile de tehnologii către rafinăriile Rusiei și gazoductul Nord Stream 2, care nu a fost lansat niciodată.

Până acum, sancțiunile nu au mai vizat exporturile de petrol și gaze ale Rusiei, deoarece administrația Biden cântărește impactul asupra piețelor globale ale petrolului și asupra prețurilor energiei din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.