Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA prezintă ultima armă cibernetică a Rusiei: FBI și NSA au prins GRU cu softul Drovorub

securitate cibernetica

Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au anunţat, joi, că au depistat un instrument de atacuri cibernetice al serviciilor secrete ruse, informează agenţia Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Direcţia Centrală de Informaţii (GRU), serviciul militar rus de informaţii externe, utilizează softul "Drovorub" pentru a comite atacuri cibernetice asupra sistemelor de operare Linux, au comunicat Agenţia pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Sistemul Linux este folosit în principal în infrastructura de servere.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

Avertismentul lansat de autorităţile din Statele Unite este unic, dat fiind că atribuie direct atacurile cibernetice, observă un fost oficial din cadrul serviciilor de informaţii occidentale. Serviciile secrete americane monitorizează atent activităţile cibernetice ale Rusiei, de teama eventualelor încercări de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

NSA şi FBI au precizat că softul "Drovorub" este utilizat de Centrul special 85, Unitatea militară 26165 din cadrul GRU.

"Drovorub este un instrument de precizie care permite diverse funcţii, precum sustragerea fişierelor şi preluarea de la distanţă a controlului asupra computerelor", afirmă Steve Grobman, director pentru Tehnologie la compania de securitate cibernetică McAfee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.