Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, primul loc în lume la numărul de cazuri COVID-19! Donald Trump: 'Văd asta ca o medalie de onoare. Serios, este o medalie de onoare'

Tha New York Times
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump este de părere că plasarea Statelor Unite pe primul loc în lume ca număr de cazuri de Covid-19 este „o medalie de onoare”, pentru că înseamnă că SUA au efectuat cele mai multe teste, relatează The Guardian, scrie news.ro.

Trump a declarat reporterilor la o întâlnire a cabinetului: „Când se spune conducem ca număr de cazuri, asta pentru că facem mai multe teste decât oricine”.

El a spus că vede numărul „dintr-o anumită perspectivă, ca fiind un lucru bun”.

„Văd asta ca o medalie de onoare. Serios, este o medalie de onoare. Este un omagiu adus testărilor şi muncii pe care mulţi profesionişti o fac”.

Trump a declarat că în SUA (ţară cu peste 320 de milioane de locuitori) au fost făcute 14 milioane de teste şi a comparat numărul cu cel al Germaniei (ţară cu 83 de milioane de locuitori), de 2 milioane de teste.

ALERTĂ Încă 4 decese din cauza COVID-19. Printre cei răpuși de virus este și ÎPS Pimen

Rata de testare în SUA este ridicată, dar nu cea mai ridicată din lume. Totalul testelor făcute la 1.000 de oameni se află pe locul al patrulea, după Danemarca, Italia şi Noua Zeelandă.

În prezent, în Statele Unite au fost înregistrate peste 1,52 milioane de cazuri. Ţara este urmată de Rusia, cu aproximativ 300.000 de contaminări.

Statele Unite au înregistrat şi cel mai mare număr de decese la nivel mondial, 91.921. Din acest punct de vedere, sunt urmate de Marea Britanie, cu 35.422 de decese, şi de Italia, cu 32.169, potrivit datelor Johns Hopkins University.

De la depistarea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate la nivel global peste 4,9 milioane de contaminări şi mai mult de 323.300 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.